Swiss Track

De Swiss-Trac is een elektrische aankoppelunit voor uw handbewogen rolstoel.

De Swiss-Trac koppelt u aan uw rolstoel zonder daarvoor fysieke kracht te gebruiken. Ook is het apparaat handig te stallen in huis door zijn geringe afmeting. De beperkte afmeting van de Swiss-Trac maakt het ook gemakkelijk om hem mee te nemen in de auto en op vakantie.

Voor mensen die graag actief willen blijven rollen in hun handbewogen stoel, maar die toch bij buiten rijden en op onverharde paden niet zonder extreme inspanning of hulp zich kunnen voortbewegen is dit een ideale oplossing. In plaats van een elektrische rolstoel die vaak heel onhandig is in huis biedt de Swiss-Trac u de mogelijkheid om zowel handbewogen als elektrisch voort te bewegen in uw eigen handbewogen rolstoel.

Uw handbewogen rolstoel in combinatie met de Swiss-Trac maakt het ook mogelijk om van verharde paden af te gaan. Zonder probleem trekt de Swiss-Trac u door het bos, over hellingen en zelfs over paden waarvan u nooit had gedacht dat u daar ooit nog zou komen.

Nooit meer weken lang thuisblijven, omdat er buiten een laag sneeuw ligt. Steeds vaker hebben we te maken met dit (mooie) ongemak. Met de Swiss-Trac kunt u gewoon naar buiten als het heeft gesneeuwd.

De Swiss-Trac is ontstaan en ontwikkeld uit een behoefte aan een voorziening die de vrijheid vergroot en voor gebruikersgemak. Een apparaat dat betrouwbaar, onderhoudsarm, oersterk en makkelijk te stallen en mee te nemen is.

De Swiss-Trac is begin jaren 90 bedacht en ontwikkeld door een rolstoelgebruiker met een hoge dwarslaesie in Zwitserland. Door het landschap daar waren rolstoelgebruikers genoodzaakt om zich voort te bewegen in een elektrische rolstoel. Het nadeel van een elektrische rolstoel is dat de transfer in en uit de stoel vaak veel moeilijker is dan in en uit de handbewogen stoel. Vaak is men hierdoor afhankelijk van een tillift en hulp. Vervoer en vakantie is met een elektrische rolstoel ook minder makkelijk, omdat men hiervoor afhankelijk is van een bus met tillift. Bij pech met de elektrische stoel heb je een serieus probleem, zeker als je op vakantie bent. De bedenker van dit apparaat heeft al deze ongemakken weggenomen met de Swiss-Trac. Door zijn obsessie met duurzaamheid, betrouwbaarheid en gebruikersgemak heeft de bedenker een apparaat ontwikkeld waarmee rolstoelgebruik ook een leuke kant krijgt. Niet alleen in landen als Zwitserland en Oostenrijk maakt bijna elke rolstoelgebruiker gebruik van een Swiss-Trac, maar ook in Denemarken (waar het misschien wel vlakker is dan hier) is men steeds enthousiaster over de Swiss-Trac. Zelf ben ik al 6 jaar gebruiker van de Swiss-Trac. Dit apparaat maakt mijn vakanties mogelijk. Of het nou een vakantie is in Frankrijk, Spanje of met het vliegtuig naar Curacao. Mijn mogelijkheden worden vergroot, maar ook voor mijn partner en kinderen is het leuker en minder belastend.

Ook voor de mobiliteit in uw eigen omgeving is de Swiss-Trac een waardevolle toevoeging. Bijvoorbeeld bij nat weer of om even boodschappen te doen. Het apparaat kan voorzien worden van een kinderzitje of een boodschappenmand.

Technische gegevens

Model SWISS•TRAC SWT-1
Hulpmiddel nr. 18.99.04.0020
Veiligheid TÜV-goedgekeurd EN12184:1999
Motor 24 Volt, 400 Watt
Accus 2 x 40 AH (onderhoudsvrij)
Lader 24V extern apparaat, laadtijd ca. 8 uur
Remmen Dynamische rem motor, mech. Parkeerrem
Afmeting ca. 75 x 51 x 53 cm (L x B x H)
Gewicht 65 kg
Karosserie ABS
Chassis Aluminium
Snelheid Variabel tot 6 kmh
Klimmen 20 % bij 100 Kilo Personengewicht
Afstand Ongeveer 30 km op een vlakke weg
Laadsysteem Aluminium oprijplaten
Accessoires Hijshaak, snelheidsmeter, kinderzitje